Bring a .

Together we can bring some smiles

Hoe Bring a Smile is opgestart

Bring a Smile werd opgericht in 2011 door twee vriendinnen, Sophie Van den Bergh en Kim Van Oncen.

Toen de dochter van Sophie 2,5 maand jong was kregen mama, papa, zus Manon en baby Juliette in het AZ Klina in Brasschaat de vreselijke diagnose acute leukemie te horen!

Na een zwaar traject in diverse ziekenhuizen kunnen wij met zeer veel blijdschap melden dat kleine Juliette nu een gezonde tiener is die alles uit het leven haalt!

Sophie en Kim wilden het verhaal van Juliëtte niet zomaar voorbij laten gaan en begonnen daarom de vzw Bring a Smile, met als doel alle zieke kindjes een glimlach op het gezicht brengen.

Ondertussen hebben ook Lesley Denys en Els Van Wesenbeeck zich bij de vzw gevoegd en zorgt dit 4-koppige team ervoor dat Bring a Smile meer en meer een begrip wordt.

Waar staan we voor?

Bring a Smile vzw zet zich in voor zieke en minderbedeelde kinderen.

Wij bezoeken meerdere keren per jaar de kinderafdeling van een ziekenhuis, met cadeautjes en heel wat lekkers voor alle kinderen van de afdeling. We brengen wat prinsessen mee die met hen een praatje slaan of een dikke knuffel geven, alsook een toffe glitter tattoo artist die een mooie “glittertattoo” herinnering tovert op de kids hun armen.

Op die dag kunnen de kinderen hun gedachten even verzetten want vaak liggen ze lange tijd in het ziekenhuis.

Wij vervullen wensen

Voorts vervullen we ook wensen van ernstig zieke kinderen, om hen zo lichtpuntjes te geven in hun lange strijd en weer een SMILE op hun gezicht te brengen.

En we werken ook samen met enkele Centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG’s).

Bij de CKG’s proberen we bij te springen bij aankopen waar geen budget voor is maar die toch wel nodig zijn.

Zoals bv nieuwe boekentassen, nieuwe dekbedden, schoenen, enz.

Om de 3 jaar laten we een CKG ook op uitstap gaan naar een leuk pretpark.

Daar is vanuit de voorzieningen en/of de gezinnen absoluut geen budget voor, dus dat is vaak de enige kans die de kinderen hebben om ook eens een pretpark te bezoeken

Together we can bring some smiles

Omdat ieder kind een lach verdient