Bring a Smile staat nu ook op IK STEUN MIJN GOEDE DOEL!

Bring a Smile staat nu ook op het platform van “Ik steun mijn goede doel”.

Dit platform werd opgericht op 20 oktober 2020 omwille van het wegvallen van de geldinzameling van De Warmste Week en omwille van het wegvallen van evenementen tvv goede doelen door de Coronacrisis.

Het principe is heel simpel: Je gaat naar de site en kiest een goed doel. Of je doet zelf een actie voor dat goede doel en registreert daar je actie, of je steunt een lopende actie voor dat goede doel, of je doet gewoon een donatie tvv dat goede doel…makkelijk toch? Voor iedereen wat wils!

Hieronder lees je uitgebreid alles over het ontstaan en de werking van dit fantastische initiatief!

‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’

Overkoepelende campagne moet voor broodnodige donaties en acties zorgen door burger en goed doel met elkaar te verbinden

Antwerpen, 20 oktober 2020 – Meer dan 100 goede doelen slaan de handen in elkaar en lanceren vandaag de ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ campagne.

Door de coronacrisis dit jaar, ziet een gemiddeld goed doel 30 to 80% van zijn inkomsten verdwijnen. Voor veel goede doelen is het dan ook niet 5 voor 12 maar al 5 na 12.  Een pak warme vrijwilligersprojecten kunnen zo niet worden verdergezet.

Met ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ luiden Transplantoux, Belgisch Kinderkankerfonds, Centrum ter Preventie van Zelfdoding, Spierziekten Vlaanderen, Het Balanske, Majin Huis, BOfort, Noblito, LuKiArt vzw, Kenniscentrum WWZ-Steunpunt Vrijwilligerswerk, Perhonen, Vriendenkring Fatima Center, Meegaan, Toolbox, ArmenTeKort vzw, Stichting tegen kanker, BOfort, Noblito, LuKiArt, Perhonen, Give a Day en meer dan 100 reeds deelnemende organisaties aan de alarmbel en gaan ze via deze nationale en overkoepelende campagne samen op zoek naar inkomsten en acties.

Burgers met een warm hart kunnen vanaf nu via Iksteunmijngoededoel.be acties indienen of geld doneren aan het goede doel van hun keuze. Doel is om tegen einde dit jaar minimum 1 miljoen euro ingezameld te hebben.

Goed om te weten: elke euro gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Samen in actie

Door de coronacrisis ziet een gemiddeld goed doel 30 to 80% van zijn inkomsten verdwijnen.

Dit zorgt ervoor dat heel wat goede doelen hun warme projecten moeten afbouwen of zelfs geheel stopzetten.

Steun jouw favoriete doel, zet een actie op of doneer via ‘Ik steun mijn goede doel – samen in actie op www.iksteunmijngoededoel.be.

Deel deze video en verspreid mee solidariteit! #iksteunmijngoededoel

Transparant platform om burger en goed doel dichter bij elkaar te brengen

Meer dan 100 goede doelen lanceren samen met Giveaday.be het nieuwe solidariteitsplatform en de bijhorende campagne ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie.

Op het platform kunnen burgers, scholen, gemeenten, bedrijven, kortom iedereen inzamelacties registreren bij hun goed doel naar keuze.

Iedereen kan acties registreren of direct geld doneren ten voordele van de diverse goede doelen verspreid over België.

“Daarbij willen we de burgers en organisaties ook dichter bij elkaar brengen. Ze kunnen niet alleen acties voor ons registreren, we kunnen ze ook eenvoudig op de hoogte houden wat we met het geld verwezenlijken,” gaat Lynn van BOfort van start.

5 over 12 voor vele goede doelen en verenigingen

“Door het wegvallen van inkomsten en fundraising initiatieven die stoppen, ziet een gemiddelde VZW zijn inkomsten verminderen met gemiddeld 30% met uitschieters tot 80%.

Er dreigen heel wat warme vrijwilligersprojecten te verdwijnen,” benadrukt Karin van Spierziekten Vlaanderen, 1 van de initiatiefnemers van de actie.

“Dat kunnen we niet zomaar laten gebeuren. In het voorjaar hebben we met 40.000 vrijwilligers het eerste leed van de coronacrisis kunnen verzachten met het #OnzeGemeenteHelpt impactdays platform en de Nationale Naaiactie. Nu willen we de goede doelen versterken en zo het vrijwilligerswerk redden”, vult Bart van Giveaday.be aan.

Samenwerking met lokale besturen en andere burgerinitiatieven

In regio Leuven werkt ‘Ik steun mijn goede doel – Samen in Actie’ samen met Samen Altijd Warmer vzw.

Een lokaal burgerinitiatief dat met hetzelfde platform aan de slag gaat, weliswaar onder hun eigen slogan Samen Altijd Warmer.

“We gaan vanuit deze organisatie zeer graag de samenwerking aan met lokale warme initiatieven en gemeentes.

We werken al van oudsher samen met vele vzw’s en de lokale gemeenschap, tot zelfs over de taalgrens,” geeft Marc van vzw Meegaan aan.

“We doen dus ook een warme oproep naar gemeenten, bedrijven, scholen, jeugdverenigingen, kortom iedereen om mee te communiceren in hun netwerk over het initiatief en ambassadeur te worden”, roept Sabine van LukiArt vzw op, “Samen in Actie om onze mooie verhalen verder te zetten.”

Hoe meedoen met jouw goede doel, een actie opzetten of doneren als burger?

Organisaties en verenigingen kunnen zich registreren voor de campagne en een eigen fundraiser community uitbouwen via iksteunmijngoededoel.be.

Op het platform kunnen ze acties ingeven, hun financiële gegevens voor donatie invullen.

Burgers krijgen een overzicht van alle goede doelen waar ze een actie bij kunnen indienen of ze kunnen direct doneren.

Goed om te weten: elke euro gaat rechtstreeks naar het goede doel.

iksteunmijngoededoel.be
#iksteunmijngoededoel
#sameninactie
Video IkSteunMijnGoedeDoel